ZENIT WING TSUN KUNG FU ISKOLA BUDAPEST

Legendás harcművészet, hatékony önvédelem

A Wing Tsun Kung Fu története

Legenda


A Wing Tsun eredete a XVII. századba, a Shaolin kolostorba vezethető vissza. A Shaolin kolostort ebben az időben árulás segítségével lerombolták.

Lerombolják a shaolin kolostortA megmaradt papok szétszóródtak. A túlélők között volt a kolostor egyetlen apácája, Ng Mui is. Ng Mui nő létére korának egyik legnagyobb kung fu mestere volt.

Ng Mui és a Wing Tsun megalkotása

 

A támadás után a Fehér Daru kolostorba menekült a Tai-Leung hegységbe. Ott megismerkedett egy helyi kereskedővel, akinél gyakran vásárolt. A kereskedőnek volt egy Yim Wing Tsun nevű lánya, aki eljegyezte magát Leung Bok Chau-val.

Azonban a lány szépsége felkeltette egy helyi bűnöző érdeklődését, aki erőszakkal akarta őt feleségül venni, és aki maga is járatos volt a harci művészetekben. Ng Mui-nak tudomására jutott a dolog, és felajánlotta Yim Wing Tsun-nak, hogy megtanítja őt a kung fu-ra.

Ng Mui tanítja Yim Wing TsuntEzért Wing Tsun éjjel-nappal kung fu-t tanult, majd kihívta küzdelemre a bűnözőt, és harcban legyőzte.

Yim Wing Tsun felkészül a harcra

Yim Wing Tsun legyőzi a bűnözőt


Később Yim Wing Tsun-ról kapta a nevét a Wing Tsun kung fu. Miután férjhez ment, Yim Wing Tsun megtanította férjének is a kung fu-t, aki tudását átadta Leung Lan Kwai-nak. Ő Wong Wah Bo-t, egy operatársulat tagját tanította meg művészetére. Az operatársulat egy hajón utazott, amit Vörös Bárkának neveztek a kínaiak. Wong a Vörös Bárkán együtt dolgozott Leung Yee Tai-al. A hajón volt egy a kolostorból menekült mester, Chi Shin mester.

Ő a hosszúrúdnak volt a mestere, és megtanította Leung Yee Tai-t a hosszúrúd technikára. Wong Wah Bo és Leung Yee Tai közeli ismeretségben voltak egymással és kicserélték tudásukat. A Wing Tsun elméletének megfelelően átalakult a hosszúrúd technika, ami így került be a Wing Tsun rendszerbe. Leung Yee Tai átadta kung fu tudását Leung Jan-nak, aki ismert orvos volt. Ő megismerte a Wing Tsun minden titkát. Legyőzhetetlen harcos volt, számtalan kihívást kapott, de senki nem tudta legyőzni.

Leung Jan egy küzdelem során

Őt nevezték a Wing Tsun királyának. Leung Jan-nak volt két fia, Leung Tsun, és Leung Bik. Ők is megtanulták apjuktól a kung fu művészetét. Leung Jan gyógyszertára mellett volt egy pénzváltó, Chan Wan Shun irodája. Ő is megtanulta a Wing Tsun-t, azonban a legmagasabb technikákat nem tudta, mert Leung Jan azokat csak a fiainak tanította meg. Azért történt ez így, mert Leung Jan nem akarta, hogy a fiait egy idegen legyőzhesse. Yip Man nagymester először Chan Wan Shun-tól tanult Wing Tsun-t. Chan Wan Shun-nak tizenhat tanítványa volt, Yip Man volt a legfiatalabb, és egyben utolsó tanítványa.

sijo-yip-man-teahaz


Később Yip Man találkozott Leung Jan egyik fiával, Leung Bik-kel, akitől megtanulta a Wing Tsun azon részeit, amit Chan Wan Shun-tól nem tudott. Tehát Yip Man a Wing Tsun teljes tudását birtokolta. Leung Ting nagymester Yip Man nagymestertől tanult, ő volt Yip Man utolsó tanítványa, majd Yip Man 1972-ben bekövetkezett halála után saját iskolát alapított, Yip Man nagymester több más tanítványához hasonlóan.

Sijo Leung Ting fabábu rúgástechnika

Gyere el egy ingyenes próbaedzésre, próbáld ki!Érdekel

Edzések helye

BGSzC II. Rákóczi Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziuma
1075 Budapest, VII. kerület, Wesselényi utca 38.
(Blaha Lujza tértől gyalog 5 perc)

Edzések ideje

Hétfő
18:30-20:00

Szerda
18:30–20:00

Elérhetőség

Sifu Bányász József

Telefonszám: +36-70-515-3312
Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.