ZENIT WING TSUN KUNG FU ISKOLA BUDAPEST

Legendás harcművészet, hatékony önvédelem

"A Wing Tsun számomra egy olyan hatékony, dinamikus harcművészet, amely gyakorlása során frissítő szellemi kihívások mellett fizikai edzésekkel is tehetek az egészségemért. Sifu Bányász József személyében egy kiváló mestert ismertem meg, aki magas szinten, és rendkívül jó érzékkel tanít. Mindemellett a kezdetek óta rokonszenves volt, hogy nemcsak Sifu-tól, hanem a tapasztaltabb tanítványoktól is sokat lehet tanulni, így nemcsak önfejlesztésre kiválóak az edzések, hanem egy befogadó, egymást aktívan segítő közösségbe is tartozhatok. Szeretem, hogy az edzések változatosak, mely mellett kivételesen jól voltak megoldva a Covid-19 okozta korlátozások alatt az ismereti szintek szerint differenciált online edzések is. Összefoglalva: ha egy barátságos közösség új tagjaként egy hatékony harcművészetet tanulnál egy kiváló mestertől, akkor jó szívvel ajánlom a Zenit Wing Tsun Kung Fu budapesti iskoláját, és vezetőjét, Bányász József Sifu-t!"

Koller Dávid - makrogazdasági-, és országkockázat-elemző

"Lassan 8 éve tanulom a Wing Tsunt és még mindig van mit tanulnom. Kezdetben az alapvető önvédelmi technikákat ismertem meg. Majd a harcművészet építőköveit, utána pedig a magasabb szintű technikák következtek, de mindig lehet csiszolni a korábbiakon is. Nincs olyan, hogy ne tanulnék valami újat egy edzésen. A Wing Tsun számomra egyszerre kikapcsolódás és testedzés, pihenés és munka. Fiatalabbként az önbizalmamat növelte, ma már az összetartó csapat is visszavár, még 100km távolságból is! Régebben borzasztóan tartottam attól, hogy megütnek, ma már egy-egy zúzósabb edzés során csak az adrenalint növeli, pillanatnyi szégyenérzet, hogy ez bizony betalált. A fejlődés folyamatos. Erre garanciát adnak a változatos feladatok és Sifu Bányász József figyelő tekintete. Sifu mindenkinek a maga szintjén segít, így kezdőként nem elvárás a tökéletesség, de a több éve gyakorolt mozdulatokon is tud pontosítani. Hasonlóképp a feladatok is diverzek, mindenki megfelelő kihívást kap, nem lehetetlent, de izzasztót."

Horváth Márton – fizikus, Paks

"A Wing Tsun ágazatra véletlenül találtam rá, miközben Budapesten elérhető harcművészeti irányzatokat kerestem. Egyből megragadott a csapat lelkesedése és hasonló érdeklődési köre annak ellenére, hogy mindenki más világból toppant be az edzésre. A mozdulatok eleganciája és egyszerűsége egy kifinomult kultúrával ismertetett meg mindannyiunkat, a különböző szintű edzőpartnerekkel való gyakorlás pedig lehetőséget ad felkészülni sokféle temperamentumra és tudásszintre. A fegyelem és egymás iránti tisztelet kialakulásában nagy szerepe van Sifu Bányász Józsefnek, aki a Wing Tsunban szerzett magas rangja ellenére nagyon közel áll a tanítványaihoz, és mesteri határozottságával és tudásával oktat és motivál minket.

Főleg azoknak ajánlanám ezt a kung-fu csoportot, akik szeretik a változatos erősítő és reflexgyakorlatokat, mialatt kitartó munkával egyre magasabb tudásszintet érnek el egy jól áttekinthető, logikusan felépített oktatási rendszer keretein belül. De ez egy ilyen jó csapatban nem kihívás!"

Dominek Péter - szoftverfejlesztő

"Egy walesi barátom ajánlotta a Wing Tsun-t mint harcművészetet és sportot. Kicsit kétkedve, de kerestem egy budapesti egyesületet és elmentem az első edzésre. Nem bántam meg a mai napig sem. Egy befogadó, szórakoztató közösség ahol mindenki látványosan tud fejlődni az edzések során."

Kajdi Kristóf - egyetemista, Szent István Egyetem

"Magas kvalifikációval rendelkező kung fu iskola, magasan képzett vezetővel Budapest szívében egy vidám csapattal, színvonalas edzésekkel, jó hangulatban! Szívből ajánlom az iskolát!"

Somogyi Mónika - Jánosi és Társa Ügyvédi Iroda, titkárnő

"Miért pont a kung fut választottam?

Mert megizzaszt rendesen, az állóképességet, erőnlétet, hajlékonyságot és mozgáskoordinációt egyaránt fejleszti. Kiegyensúlyozott vagyok tőle kívül és belül egyaránt. Na jó, de miért pont a Wing Tsun? Hiszen annyi más stílus létezik. Meglehet, de küzdeni akarsz tanulni vagy úszni a levegőben? És ha az első akkor is megfogsz lepődni, mert látszólag ellentmondásos, ha azt mondom küzdeni tanulsz, mégis egy lágy stílust gyakorolsz, ahol megtapasztalhatod a saját erődet és korlátjaidat. Az edzések igazán hangulatosak és változatosak köszönhetően a mester tudásának és rugalmasságának, de a tanulók is szívesen segítenek hogy elsajátítsd a technikákat és megismerd önmagad."

Weisz Márk - tanuló

"A Wing Tsun a következőt jelenti számomra:
- rekreációs tevékenység, mely segít a munka és a tanulás utáni kikapcsolódásban,
- sport, biztosítja számomra a rendszeres testmozgást,
- harcművészet, több 100 éves kung fu technikákat gyakorolhatok,
- önvédelem, mely megoldásokat nyújt és magabiztosságot ad a problémás szituációkban.

Mindemellett kellemes az edzések légköre, csak javasolni tudom."

Sipos Dávid - egyetemista

"Lassan 7 éve gyakorlom a Wing Tsun Kung Fu-t, ez alatt több különböző helyen és több különböző oktatótól is lehetőségem volt tanulni.

Ezek közül itt érzem először, hogy az oktatás mögött egy komoly, jól strukturált tudás átadás történik, ami nem csak ennek a stílusnak a mély elsajátítását, de a praktikus, gyakorlati szempontból jól használható elemekre való fókuszálást is lehetővé teszi.

Az itteni közösségre pedig az oldott, közvetlen hangulat jellemző, ami nem csak a diákok viszonylatában érzékelhető, hanem a diák-oktató kapcsolatnak is a része."

Ádám

Gyere el egy ingyenes próbaedzésre, próbáld ki!Érdekel